Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

FAQ


 

 Miten InterGREENS-tekonurmi kestää ulkona?

 

 • InterGREENS-golftekonurmi on valmistettu UV-suojatusta polyamedikuiduista, joka kestää erinomaisesti sadetta, lunta, tuulta, jäätä ja auringonpaistetta. InterGREENS-golftekonurmea on asennettu Lapin arktisista olosuhteista aina Dubain auringon paahteeseen asti. Teimme ensimmäiset viheriöasennuksemme Suomessa vuonna 2005. Kyseiset viheriöt ovat yhä hyvässä pelikunnossa, vaikka asensimme viheriöt klubien harjoitusalueille, joissa kulutus on paljon suurempaa kuin yksityisille pihoille rakennetuilla viheriöillä.

 

Tarvitsevatko InterGREENS-viheriöt huoltoa?

 

 • Asennuksen jälkeen nurmelle ei käytännössä tarvitse tehdä mitään ylläpitotoimenpiteitä! Pidä vain lehdet ja kävyt poissa pallon tieltä vaikkapa lehtipuhaltimella tai harjalla.

 

Miksen asentaisi puttiviheriötä oikeasta nurmesta?

 

 • Puttiviheriön rakentaminen luonnonnurmesta on kallista ja se vaatii päivittäisiä huoltotoimenpiteitä. Kysy keneltä tahansa golfklubin huoltomieheltä tai aidosta nurmesta tehdyn viheriön omistajalta sen vaatimista huoltotoimenpiteistä, niin varmasti ymmärrät, miksi tekonurmiviheriön asentaminen on ylivoimaisen helppo ja kannattava ratkaisu. Saamme usein yhteydenottoja henkilöiltä, jotka ovat aloittaneet oman viheriön rakentamisen luonnonnurmesta muutama vuosi aikaisemmin, mutta joutuneet toteamaan, että työn määrä, kalustokustannukset ja viheriön pelattavuus eivät ole vastanneet heidän odotuksiaan. Lisäksi luonnonviheriöllä voi ilmastossamme pelata keskimäärin 5 -7 kk vuodessa. Sen sijaan InterGREENS-viheriöllä voit pelata läpi vuoden. Toki talvella saatat joutua harjaamaan ensin lumen pois.

 

Onko tekonurmigriinille mahdollista rakentaa haluamani breikit ja muut kallistukset?

 

 • Kyllä! Tekonurmiviheriölle voidaan rakentaa pinnanmuotoja täysin toiveidesi mukaan.

 

Minkä kokoiseksi ja muotoiseksi viheriön voi rakentaa?

 

 • Viheriön voi rakentaa lähes minkä kokoiseksi ja muotoiseksi ikinä haluatkaan!

 

Voiko InterGREENS-tekonurmiviheriölle chippailla tai lyödä lähestymislyöntejä?

 

 • Kyllä! InterGREENS-viheriötekonurmen kuitujen materiaali, muoto, pituus ja tiheys saa aikaan optimaalisen vastaanottavuuden ja pallon rullauksen. Asennuksessa voidaan myös vaikuttaa kyseisiin ominaisuuksiin. Viheriön voi filleritäyttää puhallushiekalla, mikäli lähestymislyönnit ovat yli 30 metrisiä. Filleröinti parantaa nurmen vastaanottavuutta entisestään.
 • Sivuillamme on videokuvamateriaalia pallon käyttäytymisestä, kun klubipelaaja lyö lähestymislyöntejä 120 metristä InterGREENS-tekonurmiviheriölle.

 

Pettävätkö tekonurmen saumakohdat ajan kuluessa tai alkavatko ne repsottamaan?

 

 • Eivät. Saumaus on yksi asennuksen tärkeimpiä vaiheita. Saumaamme tekonurmen palat yhteen tavalla, joka kestää kulutuksen, ajan ja luonnonolojen tuomat haasteet.

 

Voiko kuka tahansa asentaa tekonurmiviheriön itse?

 

 • Periaatteessa kyllä, mutta vastaus riippuu myös siitä kuinka isoa ja monimuotoista viheriötä rakennetaan sekä tilaajan odotuksista viheriön toiminnallisuuden suhteen. Ohjeittemme avulla voi asiakas edesauttaa viheriön valmistumista monilta osin, mutta viheriön asennuksessa on työvaiheita, joissa asianmukainen koulutus ja vankka asennuskokemus tulevat tarpeeseen.

 

Täytyykö viheriö peittää talveksi?

 

 • Talvehtimisen kannalta InterGREENS-tekonurmiviheriö ei tarvitse pressua tai peitettä. Toisaalta jos viheriö halutaan ottaa käyttöön esimerkiksi kesken talven tai aikaisin keväällä, nopeutuu käyttöönotto, kun viheriön päällä oleva lumi lähtee pois peitteen mukana.

 

Onko InterGREENS-golftekonurmesta rakennettu golfkenttiä?

 

 • Kyllä – lyöntipaikat ja viheriöt. Väyläalueet ja karheikot kattavat niin laajoja alueita, että niitä ei toistaiseksi ole katettu golftekonurmellamme. Rakentamillamme chip & putt -kentillä ja adventure golf -kentillä myös “välialueita” on katettu väylä- ja rough-tekonurmella.

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.